• Home
  • hleb i lale
  • Tajlandska čorba od bundeve, rolat sa bundevom i krem sirom
Tajlandska čorba od bundeve, rolat sa bundevom i krem sirom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tajlandska čorba od bundeve, rolat sa bundevom i krem sirom

Sastojci

2 kašike ulja

2 kašike kari paste

1 čen belog luka

400 g bundeve hokaido

400 ml kokosovog mleka

500 ml povrtne supe

1 zelena paprika

100 g graška

100 g pirinčane testenine

1 veza korijandera

 

Za kari pastu:

 

1 čen belog luka

1 limeta

50 g đumbira

30 ml soja sosa

1 mladi luk (zeleni deo)

 

Pripremiti kari pastu tako što se svi sastojci sitno iseckaju pomešaju i zaliju soja sosom i sokom od limete.

Zagrejati ulje u šerpi beli luk, papriku i bundevu i pržiti na jačoj temperaturi pet minuta uz često mešanje. Dodati grašak, povrtnu supu i kokosovo mleko i začiniti sa pastom. Promešati i poklopiti. Kuvati dok bundeva ne bude skoro kuvana, oko 10 minuta.

Kada je bundeva omekšala, dodati pirinčanu testeninu i kuvati još 5-6 minuta da se testenina skuva.

Ukrasiti seckanim korijanderom.

Crvenu kari pastu  napraviti tako što  đumbir, beli luk, limetu, mlad luk, malo soja sosa i listove korijandera iseckati sitno u pastu koja podseća na kari pastu.

 

Rolat sa bundevom i krem sirom

 

3/4 šolje brašna T400

1 šolja šećera od šećerne trske

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica cimeta

1/2 kašičice đumbira

1/4 kašičice muskatnog oraščića

1 šolja pirea od bundeve

3 jaja

1 kašičica limunovog soka

220 g krem sira

85 grama putera (omekšalog na sobnoj temperaturi)

1/4 kašičice soli

1 karamel šećer

1 šolja šećera u prahu

75 g čokolade za kuvanje otopljene

 

Zagrejati rernu na 190°C.

Tepsiju dimezija 25x40cm obložiti papirom za pečenje.

Skuvati bundevu i napraviti pire štapnim mikserom.

U činiji pomešati brašno, šećer, sodu bikarbonu i začine. Dodati pire od bundeve, jaja i limunov sok. Dobro  promešati mikserom, pa izliti na tepsiju. Peći u već zagrejanoj rerni 15 minuta.

Izvaditi testo iz rerne i prekriti mokrom krpom i okrenuti za 180 stepeni. Skinute papir za pečenje i urolati testo zajedno sa krpom ka unutra kraćom stranom. Ostaviti da se ohladi sa strane, a u međuvremenu pripremiti krem sir.

Izmiksati puter, šećer i ½  krem sira. Dodati ostatak krem sira malo po malo dok se miksa. Na kraju dodati karamel šećer i dobro izmešati.

Čokoladu otopiti na pari.

Kada se testo ohladilo, pažljivo ga razmotati i premazati krem sirom. Kašikom sipati  čokoladu i razmazati je po filu od krem sira. Pažljivo urolati i zamotati u providnu foliju. Ostaviti da odstoji u frižideru, pa pre sečenja skinuti foliju, iseći na na debljinu 2 prsta i poslužiti.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_3986
prethodna
Rižoto od kinoe, kuglof sa makom, limunom i orasima
IMG_4214
sledeća
Čili bez mesa, čips od krompira i cvekle, čia limunada

Dodajte svoj komentar