Takos sa tofu kajganom i gvakamole

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Takos sa tofu kajganom i gvakamole

Sastojci

200 g tofu sira

1 paprika iseckana na kockice

1/2 glavice ljubičastog luka

šaka crvenog pasulja iz limenke

1/4 kašičice dimljene paprike

1/4 kašičice kari začina

1/4 kašičice sitno seckanog belog luka

so

biber

 

Tofu sir dobro ocediti.

Povrće iseckati i na malo maslinovog ulja i jačoj vatri kratko propržiti dok ne omekša.

Preko povrća izdrobiti tofu sir i dobro izmešati. Dodati začine, posoliti i pobiberiti i nastaviti dsa prženjem još 5-6 minuta da tofu upije sve ukuse. Pred kraj dodati pasulj. Poslužiti  toplo.

 

Gvakamole

 

1 zreli avokado

1/2 čena ljubičastog luka

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica soka lajma

1/2 vezice svežeg korijandera

so

biber

 

Avokado kašikom odvojiti od kore i izgnječiti viljuškom. U blender staviti sve sastojke osim luka, dodati avokado i izmiksati da se dobije pasta. Luk i korijander jako sitno iseckati i dodati u avokado pastu. Dobro izmešati, korigovati slanoću i poslužiti.

 

Takos sa tofu kajganom

 

4 manje tortilje

1 šolja kukuruza šećerca iz limenke

nekoliko čeri paradajza

 

Upaliti rernu na 190°C.

Tortilje premazati vodom i uljem sa svake strane.

Postaviti ih na rešetku u rerni tako što se oba kraja provuku između proreza. Voditi računa da između dva kraja bude dovoljno mesta kako se krajevi ne bi spojili dok se peku. Peći 7-10 minuta. Pažljivo izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

Takos premazati gvakamoleom. Dodati tofu kajganu,  kukuruz i čeri paradajz.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_4172
prethodna
Losos u korici od parmezana, pire od celera, kolač sa kruškama
IMG_4615
sledeća
Palačinke bez brašna sa bananama i socca

Dodajte svoj komentar