Tanja Đorđević: Pileći bataci sa povrćem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tanja Đorđević: Pileći bataci sa povrćem

Sastojci

1 manja glavica crnog luka
šaka narezanog celera
šaka narezane šargarepe
1 sveža paprika ili iz zamrzivača
1 manji sveži ili iz zamrzivača paradajz

4 bataka isečena
so po ukusu
začin po ukusu

Za preliv:

3 dl mlake vode
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene crvene paprike
so po ukusu
začin po ukusu
1 čen belog luka
peršun po ukusu

Priprema:

Tepsiju premazati uljem, pa dodati sitno narezano povrće.Batake posoliti i začiniti, dobro promešati, pa poređati preko povrća i nauljiti ih.Staviti da se peku 30 minuta na 200 stepeni pa i ih okrenuti da se malo i donja strana zapeče 10-ak minuta. Potom preliti prelivom i vratiti u rernu da se peku još oko 20 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Kruška u riži, rižine palačinke, kuvano pržene ćufte, pire od graška, salata

Dodajte svoj komentar