Tart sa borovnicama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tart sa borovnicama

Sastojci

Testo

250 g brašna

3 žumanca

125 g margarina sa ukusom vanile

60 g šećera u prahu

1 kesica vanilin šećera

 

Mutiti margarin mikserom, dodati mu šećer u prahu, jaja, vanil šećer, sve polako mutiti, zatim dodati brašno. Testo ostaviti pola sata u frižideru da se stegne, pa ga razvijati u kalupe. Peći 10 minuta na na 180 stepeni.

 

Sos od borovnica

350 g borovnica

70 g šećera

2 kašike gustina

 

Staviti borovnice sa šećerom na tihu vatru da se otope i prokuvaju. Kada borovnice prokuvaju, zakuvati ih sa gustinom razmućenim sa malo hladne vode. Tople borovnice sipati preko pečenog tarta.

 

Preliv

2 jaja

35 g margarina sa ukusom maslaca

70 g šećera

1 kašika ulupanog šlaga

1 kašika brašna

 

Ručno žicom mešati omekšali margarin i žumanca da se dobije kompaktna masa, u to dodati ulupana belanca. Sve sjediniti, dodati ulupani šlag i brašno, pa sve polako sjediniti. Dobijenu masu sipati preko borovnica i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 180 stepeni.

 

Dekoracija

50 g borovnica

šećer u prahu

 

Kitchen TV

prethodna
Čiz
sledeća
Lenja pita

Dodajte svoj komentar