Taške sa 4 vrste sira

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Taške sa 4 vrste sira

Sastojci

Za testo
300 g brašna
1 dl vode
1 prstohvat soli

 

Za nadev

200 g krem sira

1 jaje

 

Za umak
50 g margarina

50 g sira sa plavom plesni
100 g rendanog kačkavalja

200 ml pavlake za kuvanje

100 g parmezana

2 dl ulja

 

Za dekoraciju
1 veza svežeg peršuna
5 čeri paradajza

Testo napraviti kao za slatke taške. Ponoviti proces za slatke taške samo umesto pekmeza staviti krem sir pomešan sa jajetom. Dok se taške kuvaju u odgovarajućoj šerpici istopiti margarin, dodati usitnjen sir sa plavom plesni, pavlaku, pa kuvati dok se ne dobije kremasti umak,  ali da sir sa plavom plesni ostane u manjim komadima.  Kuvane taške preliti sosom, posuti rendanim kačkavaljem i parmezanom. Ukrasiti čerijem i peršunom.Prohe – taške slatke

 

Za testo
300 g brašna
1 dl vode
1 prstohvat soli

 

Za fil

200 g pekmeza

 

Za posipanje

 

2 kesice vanilin šećera

50 g mlevenog maka

50 g šećera u prahu

1 dl ulja

 

Dekoracija

dekor bele zvezdice

dekor zlatne perle
U činiji umesiti testo od brašna, vode i soli. Dobijeno testo blago razvući i ostaviti da stoji 5 minuta. Dok testo odmara u drugoj činiji pomešati mak,  prah šećer  i vanilin šećer. Testo razvući oklagijom, a zatim na polovinu testa na svaka 3 cm staviti po kašičicu pekmeza. Zatim testo preklopiti, istiskati vazduh iz testa i prstima pritisnuti oko pekmeza kako bi se napravili jastučići. Zatim, iseći taške. U kipućoj vodi sa malo ulja kuvati taške dok ne isplivaju na površinu. Kada isplivaju, prebaciti ih u činiju, posuti sa malo ulja i zatim posuti  sa mešavinom maka i šećera. Ukrasiti dekorom.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_1053
prethodna
Kavova torta
IMG_0931
sledeća
Pečena piletina sa jabukama i dunjama, sos od celera, salata od cvekle

Dodajte svoj komentar