Teleće rolnice sa gorgonzolom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Teleće rolnice sa gorgonzolom

Sastojci

8 tankih telećih šnicli od 80 g

1 brokoli

150 g gorgonzole

100 g kuvane šunke (praška šunka)

8 režnjeva tanko isečene slanine

8 listova žalfije

2 kašike brašna

1 dl belog vina

1 dl pavlake za kuvanje

1 dl bujona

3 čena belog luka

5 g soli

5 g bibera

ulje za prženje

 

Salata:

200 g rukole

10-15 malina

10-15 kupina

2 kajsije isečene na krupnije komade

balzamiko sirće

maslinovo ulje

 

Priprema:

Sve sastojke za salatu začiniti po ukusu i dobro promešati

 

Brokoli kuvati par minuta u kipućoj vodi, pa ih izvaditi u posudu sa hladnom vodom i ledom da bi zadržale (boju i teksturu).

Teleće šnicle stanjiti tučkom za meso, malo posoliti i pobiberiti.

Na list šunke staviti malo gorgonzole i par cvetova brokolija i sve zajedno urolati. Rolat od šunke staviti na šniclu od teletine i sve zajedno opet urolati. Nakon toga obmotati slaninim i listom žalfije, i pričvrstiti čačkalicom.

Teleće rolate malo uvaljati u brašno.

U tiganju zagrejati ulje i pržiti rolnice dok ne dobiju zlatno žutu boju.

U tiganj u kome su se pržile rolnice dodati pasirani beli luk, kratko propržiti (da pusti aromu) i dodati belo vino. Sve dobro promešati i dodati ostatak gorgonzole. Uz mešanje dodati bujon, pavlaku i vratiti rolnice nazad u tiganj sa sosom. Ostaviti da se na tihoj vatri krčka 15 minuta.

Služiti toplo preliveno sosom uz salatu.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

lbsk-ep-04-pasticada-mov_snapshot_14-12_2016-10-10_16-21-48
prethodna
Dalmatinska pašticada
lbsk-ep02-pecenje-od-mlevenog-mesa-u-slanini-mov_snapshot_13-07_2016-10-10_16-20-07
sledeća
Pečenje od mlevenog mesa u slanini

Dodajte svoj komentar