Tiramisu kapkejk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tiramisu kapkejk

Sastojci

Osnova

150 g šećera
150 g brašna
40 ml ulja
40 g putera
3 belanca
3 žumanca
1 kesica vanilin šećera

Preliv

200 ml kafe
3 kašike brendija

 

Krem

100 g masnog krem sira
200 ml slatke pavlake
5-6 kašika šećera u prahu
boja za kolače: plava, žuta i zelena
1 kašika kakao praha

 

Mutiti belanca dok se ne formira bogata pena, zatim dodati šećer i vanilin šećer, pa mutiti dok se ne rastopi. Dodati jedno po jedno žumance, zatim ulje i puter na kraju umešati brašno. Peći na 170 ºC 18 minuta. Ispečene kapkejkove zaliti kafom sa brendijem.
Za krem umutiti slatku pavlaku i šećer, pa dodati krem sir i pomešati sve. Ohladiti pre korišćenja. Obojiti krem bojama za kolače u narandžastu (žuta+crvena), žutu, zelenu (žuta+plava) i deo ostaviti bele boje.
Pre nanošenja krema posuti kakaom samo obod osnove. Sipati kremove sličnih boja zajedno u dresir kesu, pomoću “ruskih nastavaka” izvlačiti cvetiće, a pomoću nastavka za list listove.
Drugi način dekoracije je belim kremom, naneti oblik zrna kafe i posuti ga bogato kakao prahom.

 

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_8570
prethodna
Puter keks
IMG_8707
sledeća
Slagalica od kapkejkova

Dodajte svoj komentar