Topli kolač sa šljivama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Topli kolač sa šljivama

Sastojci

1300 g šljiva

30 g korena đumbira

100 g šećera u prahu

100 g suvog grožđa

1 pomorandža

1 šipka vanile

cimet

muskantni orah

 

Krembl

90 g brašna

140 g smeđeg šećera

150 g badema

60 g margarina

 

Vanila krem

250 ml mleka

250 ml slatke pavlake za kuvanje

100 g žumanaca

50 g šećera

1 šipka vanile

Na tihu vatru staviti šljive , sok od pomorandže, suvo grožđe, šipku vanile i muskantni orah, đumbir, šećer u prahu. Kada provri kuvati  7-10 minuta pa procediti i sok u kome su se šljive kuvale,  vratiti na šporet da se kuvaju još dok ne uvri pola, zatim taj sok preliti preko šljiva. Šljive sipati u keramičke posude( ili staklene).

Krembl – Pomešati brašno, žuti šećer, margarin, sve lepo izmešati da se dobije mrvičasta masa, pa tu masu rasporediti preko šljiva koje ste sipali u činije, preko krembla staviti malo seckanih badema  i peći ih 15 minuta u rerni na 180 stepeni.

Vanila krem – prokuvati mleko i pavlaku, preliti preko žumanaca pomešanih sa šećerom I šipkom vanile, sve lepo promešati, procediti,  pa vratiti na šporet da se još malo kuva (ne sme da provri).

Prilikom služenja svaki kolač preliti sa vanila kremom ili sipati u posudicu, pa poslužiti pored.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

viktorija tart
prethodna
Viktorija tart
sumadijske palacinke
sledeća
Šumadijske palačinke

Dodajte svoj komentar