Tortica od medenjaka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tortica od medenjaka

Sastojci

Medenjaci

400 g brašna

120 g putera

175 g prah šećera

100 g meda

1 jaje

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica praška za pecivo

2 kašičice đumbira u prahu

2 kašičice cimeta

½ kašičice muskatnog oraha

½ kašičice karanfilića
Fil

150 g bele čokolade

150 ml slatke pavlake

 

Dekoracija

fondan

šećer u prahu

 

Pomešati sve suve sastojke u jednoj posudi. Pomešati sve vlažne u drugoj. Lagano sjediniti ove dve smese. Zatim staviti u frižider, uvijeno prozirnom folijom, da se gluten razvije, a masnoće stabilizuju, najmanje pola sata. Tanjiti testo uz minimalno posipanje podloge brašnom. Seći modlama u tri različita prečnika. Ređati na pleh uvek keksiće sličnih dimenzija, jer će se slično vremenski peći. U neke keksiće utisnuti dekoraciju utiskivačem, pa njih ne ukrašavati dodatno nakon pečenja. Peći na 180 stepeni, 7 do 9 minuta. Na dodir će biti mekani čim izađu iz rerne. Boju će tek malo promeniti. Ostaviti da se ohlade dok se priprema fil.

Slatku pavlaku zagrejati, zatim dodati belu čokoladu da se sve lepo sjedini i ostaviti da se ohladi. Ovakav krem se zove ganaš. Tek potpuno ohlađen i stegnut  ganaš umutiti mikserom.
Od fondana praviti modlom pahuljice za dekoraciju. Ređati medenjak najvećeg prečnika, fil, srednji medenjak, fil, najmanji medenjak i na kraju dekorisati. Posuti šećerom u prahu.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

KREMASTI KAPKEJK SA JAGODAMA (5)
prethodna
Kremasti kapkejkovi sa jagodama
KAPKEJK SA MEDENJACIMA (2)
sledeća
Kapkejk sa medenjacima

Dodajte svoj komentar