Tri leće kapkejk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tri leće kapkejk

Sastojci

Osnova

150 g šećera
150 g brašna
75 ml ulja
3 belanca
3 žumanca

 

Preliv

170 g kondenzovanog mleka (7.8% mm)
2 pune kašike šećera u prahu
300 ml mleka (3.2%mm)

Krem

30 g prah šećera
80 ml slatke pavlake
50 g bele čokolade
½ kašičice arome vanile

Karamel sos

120 g kristal šećera
100 g slatke pavlake
1 kesica burbon vanila šećera

 

Priprema:

Mutiti belanca dok se ne formira bogata pena, zatim dodati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Dodati jedno po jedno žumance, zatim ulje i na kraju umešati brašno. Peći na 170 ºC 18 minuta.

Zagrejati kondenzovano mleko i zasladiti ga šećerom u prahu. Sipati mleko u to i pustiti da se zajedno zagreje nekoliko minuta.

Za karamel sos: karamelizovati šećer na srednje jakoj vatri, dodati mu slatku pavlaku, uz energično mešanje, pa smanjiti vatru i mešati da se svi delovi karamela istope. Dodati zatim burbon vanilu i ostaviti da se ukuva nekoliko minuta, da postane malo gušće.

Umutiti slatku pavlaku sa prah šećerom. U umućenu smesu sipati istopljenu i prohlađenu belu čokoladu i aromu vanile, pa kratko umutiti.

Ispečene kolače izvaditi iz papirnih korpica i prebaciti u dublji sud. Zaliti ih mešavinom kondenzovanog  običnog mleka. Preko svakog kolača sipati karamel sos i ukrasiti sa malo krema od bele čokolade.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_7987
prethodna
Mafini kao knedle
IMG_8150
sledeća
Čokoladno čokoladna mini torta

Dodajte svoj komentar