Tri salate leta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tri salate leta

Sastojci

Orijent plavi patlidžan

 

2 plava patlidžana

½ kg paradajza

2 čena belog luka

½ veze peršuna

150 g ovčijeg sira

so i biber

sirće

ulje

Plave patlidžane zaseći po dužini na 4 dela, pazeći da ostanu spojeni po sredini. Paradajz iseći na kockice. Beli luk iseći na listiće i peršun iseckati sitno i staviti u proreze patlidžana. U odgovarajućoj posudi sa poklopcem na zagrejanoj, plitkoj masnoći pržiti pripremljene patlidžane, dok ne omekšaju. Na kraju dodati paradajz i začine po ukusu i dinstati još malo.

Serviramo patlidžane i preko poređati  izlomljen ovčiji sir.

Boranija i sir

 

400 g zamrznute boranije

1 glavica crvenog luka

250 g čeri paradajza

½ veze peršunovog lista

70 g mocarela sira

4-5 rotkvica

½ limuna

maslinovo ulje

so i biber

 

U tiganju na zagrejanoj, plitkoj masnoći propržiti crveni luk isečen na rebarca. Kada luk postane staklast dodati boraniju da se krato proprži. Čeri iseći na četvrtine, rotkvice na listiće, lišće peršuna sitno. Sjediniti  sve i začiniti solju, biberom, maslinovim uljem i limunovim sokom i na kraju pobacati preko iscepkanu mocarelu.

 

 

 

Zli jezici

 

½ kg kuvanog jezika

1 šargarepa

½ manjeg korena celera

1 glavica crnog luka

¼ veze peršunovog lista

2 lovorova lista

½ kašičice bibera u zrnu

so po ukusu

 

Jezik staviti u šerpu sa hladnom vodom i prokuvati. Skinuti penu sa površine i dodati povrće, krupno isečenu šargarepu, celer, crni luk, lovorov list,biber u zrnu i peršunov list. Krčkati na tihoj vatri najmanje 2 sata. Kada je jezik kuvan, prohladiti ga i sa jezika skinuti opnu sa površine. Iseći ga popreko na štapiće.

 

 

Salata sa prazilukom

 

100 g praziluka

100 g kiselih krastavčića

1 kašičica senfa

100-150 g majoneza

so i biber

1 kašičica sirćeta

Dekoracija

2,3 lista zelene salate

 

Praziluk iseći na polovine,pa na listiće. Kisele krastavčice, na kolutove. Sve sastojke pomešati u dubljoj činiji, dodati senf, sirće, majonez, so i biber. Servirati na listovima zelene salate u odgovarajućoj posudi.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Katy The Cook

umocicu keti
prethodna
Umočiću
blef jelo keti
sledeća
Blef jelo

Dodajte svoj komentar