Tuna salata sa pirinčem, boranijom i celerom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Tuna salata sa pirinčem, boranijom i celerom

Sastojci

350 g tune

1 šargarepa

1 žuta paprika babura

50 g korena celera

200 g zelene tanke boranije

100 g pirinča (kratko, okruglo zrno)

voda za kuvanje pirinča

100 g boranije

 

Marinada

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

veza peršuna

5 g smeđeg šećera

sok od jednog limuna

ulje

1 kašika ajvara

Skuvati pirinač koji smo prethodno oprali. Razmera za pirinač je ½ – šolja pirinča i dve sve šolje vode sa malo soli. Kada se skuva ocediti i začiniti. Celer iseći što sitnije. Šargarepu i papriku iseći na kocke. Blanširati boraniju. Sve ostaviti sa strane.

Za marinadu staviti u blender crni luk, beli luk, peršun, žuti šećer, ulje i limunov sok od pola limuna. To sve blendirati dok se ne dobije fina emulzija. Na tiganju sa malo ulja kratko propržiti šargarepu, celer  i pred kraj ajvar. Na kraju dodati blanširanu boraniju. U novom tiganju na malo ulja ispeći tunu sa obe strane po 2 minuta. Na tanjir staviti metalni prsten (širina 8 cm, visina 5 cm) i napunite ga polovinom pirinča. Pritisnuti kašikom i preko njega staviti sloj blago karamelizovanog povrća. Posoliti i blago pobiberiti. Preko toga staviti sloj iscepkane tune. Pažljivo skinuti metalni prsten i začiniti sve marinadom od peršuna i limuna.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_5762
prethodna
Svinjski file na hlebu u umaku od brazilskog oraha
IMG_5987
sledeća
Ogledalo čoko torta “Galaksija”

Dodajte svoj komentar