• Home
  • Profesionalac
  • U čast Uroša Uroševića – beli kačamak sa paštetom od mozga i džemom od šipurka
U čast Uroša Uroševića – beli kačamak sa paštetom od mozga i džemom od šipurka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

U čast Uroša Uroševića – beli kačamak sa paštetom od mozga i džemom od šipurka

Sastojci

500 ml vode
150 g kukuruznog belog brašna
so

biber

ulje

Za paštetu

300 g svinjskog mozga
1 glavica crnog luka

1 čen belog luka
so
biber
ulje
3 lista želatina (15 g)

Za servis

20 g dimljene slanine
20 g džema od šipurka
3 g slatke mlevene začinske paprike

 

Crni luk iseći na rebarca, a svinjski mozak na nešto krupnije komade. Na malo ulja pržiti u tiganju. Dodati malo vode i ostaviti da se kuva 20 minuta.

Želatin potopiti u mlaku vodu da omekša. Omekšali želatin staviti u tiganj sa lukom i mozgom, ostaviti još malo da se istopi i sve prebaciti u visoku posudu u kojoj će se sve usitniti štapnim mikserom. Treba dobiti kremastu teksturu i procediti kroz cediljku. Presuti u nauljen kalup. Staviti na hlađenje u frižider na 1h.

U ključalu vodu dodati so, biber i par kašika ulja. Belo kukuruzno brašno dodavati po malo uz stalno mešanje žicom da se ne bi stvorile grudvice. Kada je kačamak kuvan presuti ga u nauljen kalup.

Slaninu propržiti na vrelom tiganju da postane hrskava.

Stegnuti i ohlađeni kačamak oblikovati okruglom modlom. Istu modlu iskoristiti i za ohlađenu paštetu od mozga.

Servirati na tanjir prvo kačamak, a preko njega paštetu. Preko paštete staviti prženu slaninu i začinsku papriku.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_2439
prethodna
U čast Remzi Gordona – biftek Velington
IMG_2472
sledeća
Smuđ sa smederevskom garniturom

Dodajte svoj komentar