Umak od patlidžana, gratinirana piletina sa gljivama i domaće krofne

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Umak od patlidžana, gratinirana piletina sa gljivama i domaće krofne

Sastojci

1 patlidžan

1 dl pavlake za kuvanje

1 kašika paste od crnih truba

so i biber

ulje

½ veze sremuša

½ kasičice slatke mlevene začinske paprike

½ kasičice ljute mlevene začinske paprika

2 dl supe

 

Patlidzan iseci na kockice.Sremus usitnit.Zagrejati tiganj,i na malo ulja proprziti patlidzan,zaciniti sa ljutom i slatkom mlevenom zacinskom paprikom.,posoliti i pobiberiti,zaliti sa 1 kutlacom supe i ostaviti da kratko ukrcka nekih 5 minuta dok patlizan ne omeksa, pa dodati pavlaku za kuvanje i namaz od crne trube,i po potrebi dodati jos malo supe.Na samom kraju dodati seckan sremuš.

 

Gratinirana piletina sa gljivama

 

3 komada skuvanog batka iz supe

200 g suvog vrata

½ kg šampinjona i bukovača

½ kg 3 colore fusili

200 g prezli

200 g margarina

2,5 dl mleka

2,5 dl pirea od povrća iz supe

400 g rendanog sira 4 vrste (kackavalj, tvrda mocarela, parmezan, dimljeni koziji sir)

100 g mešavine semenki (lan, suncokret, golica)

 

Skuvati pastu u slanoj kipucoj vodi.

Sampinjone iseci na listice,bukovace iseci na trakice,pa sve zajedno proprziti u zagrejanom tiganju na malo ulja i začiniti slatkom mlevenom paprikom.U drugom tiganju otopiti margarin sa malo ulja.Skuvan batak odkostiti i preseckati.U otopljen margarin dodati brasno,kratko ga uprziti ,uz konstantno mesanje nalivati sa pireom od povrca i mlekom. Posoliti, po potrebi dodati i supu ako sos bude previse gust.U omeksale pecurke dodati piletinu,i suvi vrat sečen na tarke. Narendati sir. U činiju sa skuvanom testeninom dodati sotirane pečurke sa mesom, sve izmešati i spojiti sa pripremljenim sosom kako bi se sve povezalo.

Dno tepsije premazati margarinom i posuti  je prezlom i mešavinom semena,pa sipati pripremljenu pastu sa sosom, rasporediti,i staviti par kockica margarina.Sve to posuti rendanim sirom,pa prezlom i mešavinom semenki.Staviti u zagrejanu pecnicu na 180°C da se zapece nekih 20ak minuta.Pred kraj pečenja povecati temperaturu na 200°C kako bi se formirala zlatnožuta i hrskava korica.

 

Domaće krofne

800 g brašna

2 jaja
400 ml mlakog mleka
1,5 kesice suvog kvasca

1 kesica vanilin šećera

1 kašika šećera

1 kašičica soli

50 ml ulja

kora jednog limuna

2,5 dl ulja za prženje

 

Za služenje:

šećer u prahu

 

Umutiti jaja,dodati im secer,mleko i ulje.U brasno dodati suvi kvasac i koru limuna.I sve pomesati mikserom sa nastavkom za mesenje testa.Ostaviti da odstoji pripremljeno testo da naraste.

Kada se testo podupla po velicini treba ga premesiti na radnoj povrsini.Testo razvuci u cetvrtast oblik debljine 0,5cm.Radlom ili ostrim nozem seci testo na vece kvadrate.Prekriti ih krpom i ostaviti 20ak minuta da odmore.U dubokom tiganju zagrejati ulje i prziti krofne sa obe strane dok ne porumene.Pred serviranje posuti ih prah secerom i sluziti uz dzem ili pekmez.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_5173
prethodna
Kadun butić, salata od šargarepe i sutlijaš od rezanaca
IMG_5212
sledeća
Ćureći rolat i knedle sa šljivama

Dodajte svoj komentar