Uvrnute punjene pogačice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Uvrnute punjene pogačice

Sastojci

Testo

250 g brašna

1 kašika šećera

1 jaje

1 kesica praška za pecivo

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica soli

150 ml toplog mleka

50 g rastopljenog putera za premazivanje

 

Sos

50 g putera

250 ml mleka

1 čen belog luka

so

biber

 

Fil

300 g belog pilećeg mesa

2 glavice crvenog luka

100 g edamera

100 g crnih maslina bez koštica

peršun

50 g brašna

mlevena paprika

so

biber

ulje

 

Pomešati sve suve sastojke za testo, pa dodati jaje i mleko. Umestiti testo, podeliti ga na 4 lopte i ostavite na toplom da naraste. Za to vreme pripremiti fil. Iseckati luk na kockice, piletinu na malo veće, masline na kružiće i narendati sir. Na zagrejanom ulju propržiti prvo luk, zatim dodati piletinu i začine i pred kraj ubaciti masline. Napraviti sos. U drugoj posudi rastopiti puter, dodati brašno, a zatim mleko, malo po malo uz stalno mešanje žicom da bi sos bio gladak bez grudvica. Dodati začine. Kada prokuva, skloniti sa vatre. Umešati fil u sos, kad se rashladi dodati kackavalj i iseckan peršun. Razvući sve 4 lopte od testa što je tanje moguće, zadržavajući okrugao oblik testa. Po potrebi dodavati brašno. Na sredinu svakog stavljati fil. Skupiti sve krajeve u vis ka sredini, zavrnuti u krug i preklopiti sve do dna. Naborati loptice što je više moguće. Premazati otopljenim puterom i peći na 180C oko pola sata.

 

 

 

 

 

Kitchen TV

prethodna
Trikolore rolat – musaka
sledeća
Voćno čokoladne ćuros korpice

Dodajte svoj komentar