Vanila panacota, sorbe od bosiljka, džem od čeri paradajza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vanila panacota, sorbe od bosiljka, džem od čeri paradajza

Sastojci

Vanila panacota
700 ml slatke pavlake
100 g šećera
10 g želatina
1 kesica burbon vanila šećera

U šerpu sipati slatku pavlaku, dodati šećer i burbon vanila šećer. Potopiti želatin u vodu. Pavlaku kuvati 5 minuta, pa joj dodati želatin i izmešati da dok se ne istopi. Sipati u silikonske modle i ohladiti u frižideru.

Sorbe od bosiljka
350 ml lajtera
150 ml jogurta
30 g bosiljka
2 limuna
100 g glukoze

U blender sipati sve sastojke, kratko izblendati koliko da se usitni bosiljak. Sipati u mašinu za sladoled i uključiti je.

Džem od čeri paradajza
1 kg čeri paradajza
2 limuna
2 lajma
400 g žutog šećera
2 kesice cimet šećera
3 cveta anisa

Zaseći svaki paradajz sa donje strane i staviti ga u ključalu vodu, kuvati nekoliko minuta, pa izvaditi iz vode. Oljuštiti kožu i staviti čeri u šerpu, dodati žuti šećer, cimet šećer i cvetove anisa. Kuvati na jakoj temperaturi. Iseći limun na kolutove i dodati u šerpu. Nakon 20 minuta kuvanja izliti džem u pleh, izvaditi cvetove anisa i kolutove limuna. Ohladiti u frižideru.

 

Kitchen TV

prethodna
Extrime browni
sledeća
Tofu sa spanaćem, salata, zdrava pina kolada

Dodajte svoj komentar