Veganski suši, majonez od indijskih oraha, špagete od povrća

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Veganski suši, majonez od indijskih oraha, špagete od povrća

Sastojci

Veganski suši

 

100 g integralnog pirinča

1 kašika umoboši sirćeta

4 lista začinjenih morskih algi

1 šargarepa

½ krastavca

½ avokada

sok od ½ limete

½ kašičice vasabia

malo rendanog đumbira

 

Skuvati pirinač i dok je još topao, naliti sirćetom, pa mešati dok sirće ne ispari. Krastavac iseći na kocke, šargarepu takođe. Avokado oljuštiti i iseći na krupno. Alge iscepkati.

Povrće staviti na dno tegle, potom staviti sloj začinjenog pirinča, potom ponovo sloj povrća i pirinča. Potom staviti komade avokada, iscepkane alge, sok od limete, na vrh noža rendanog đumbira i vasabi.

 

 

Majonez od indijskih oraha

2 šolje indijskih oraha

sok od 1 limuna

3 kašike maslinovog ulja

3-4 oraha

½ kašičice kurkume

1 kašičica senfa

1 kašičica umeboši sirćeta

sok od ½ limuna

1 čen belog luka

1 grančica mirođije

2 -2,5 dl vode

prstohvat mlevenog bibera

 

 U blender staviti indijski orah, orah, kurkumu, senf, umeboši sirće, sok od limuna, seckan beli luk, mirođiju i vodu, sve samleti. Po potrebi dodati vodu. Pobiberiti i sve samleti u glatku masu.

 

Špagete od povrća

 1 zelena tikvica

2 dugačke šargarepe

1 cvekla

nekoliko oraha

 

Povrće seći tanko nožem ili mašinom praviti spirale u obliku špageta. Pomešati povrće  i preliti ga sa majonezom od indijskog oraha. Ukrasiti sa seckanim orasima.

 

(Visited 95 times, 1 visits today)

Kitchen TV

prethodna
Posna proteinska torta, bezglutenska tortilja, kajgana bez jaja i glutena, namaz od tofu sira
sledeća
Štanglice od rogača i oraha, zeleni šejk od spanaća, brza supa od portobelo pečuraka

Dodajte svoj komentar