Vino torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vino torta

Sastojci

350 g margarina

300 g šećera

4 jaja

350 g brašna

2 kašike crvene boje (pigment za kolače)

 

Ganaš

 

400 g bele čokolade

150 ml slatke pavlake za kuvanje

600 g slatke pavlake

1 plastična čaša za vino

 

U posudu za mešanje staviti dva jaja i šećer i mutiti mikserom. Kada se šećer otopi dodati i ostala jaja, pa nastaviti mućenje. Dodati omekšali margarin, nastaviti sa mešanjem i kada se margarin sjedini sa jajima i šećerom dodavati uz mućenje brašno malo po malo. Dodati boju (2 kašike) i nastaviti mešanje dok se sve ne sjedini i dobije glatko testo.

Testo presuti i ravnomerno rasporediti u četiri kalupa prečnika 20 cm. Ako kalup ima pokretno dno, premazati ga margarinom i obrašnjaviti da se testo ne zalepi. Ukoliko ne,  klasičan kalup obložiti papirom za pečenje.Testo peći u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-tak minuta. Dok se kore peku, pripremiti fil.

Napraviti ganaš od bele čokolade:  Staviti slatku pavlaku za kuvanje da provri i dodati  belu čokoladu. Mešati, dok se sva čokolada lepo ne istopi. Ohladiti ganaš. Umutiti slatku pavlaku za šlag (500 g) i pola od dobijenog šlaga sjediniti  sa ohlađenim ganašom polako, ručno mešajući. Stavite fil da se ohladi 15-ak minuta. Filovati tako da se prvo stavi jedna kora potpuno ohlađena, pa sloj fila tako da na kraju ostane malo krema za premazivanje sa strane. Rashladiti tortu 10-ak minuta, a za to vreme preostali šlag od pavlake iskoristiti za dekoraciju torte.

U ostatak pavlakeza šlag dodati kašičicu pigmenta za kolače.

Sipati masu u čašu za vino i spontano izliti preko torte. Zabosti čašu za vino na mestu odakle je prosuta crvena masa od pavlake, tako da izgleda kao da se čaša vina prosipa po torti.

Kitchen TV

prethodna
Školjke od testa sa sirom i junetinom u tako sosu
sledeća
Skroz domaći sendviči sa dimljenom belom vešalicom

Dodajte svoj komentar