Vino torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vino torta

Sastojci

350 g margarina

300 g šećera

4 jaja

350 g brašna

2 kašike crvene boje (pigment za kolače)

 

Ganaš

 

400 g bele čokolade

150 ml slatke pavlake za kuvanje

600 g slatke pavlake

1 plastična čaša za vino

 

U posudu za mešanje staviti dva jaja i šećer i mutiti mikserom. Kada se šećer otopi dodati i ostala jaja, pa nastaviti mućenje. Dodati omekšali margarin, nastaviti sa mešanjem i kada se margarin sjedini sa jajima i šećerom dodavati uz mućenje brašno malo po malo. Dodati boju (2 kašike) i nastaviti mešanje dok se sve ne sjedini i dobije glatko testo.

Testo presuti i ravnomerno rasporediti u četiri kalupa prečnika 20 cm. Ako kalup ima pokretno dno, premazati ga margarinom i obrašnjaviti da se testo ne zalepi. Ukoliko ne,  klasičan kalup obložiti papirom za pečenje.Testo peći u zagrejanoj rerni na 180°C, 20-tak minuta. Dok se kore peku, pripremiti fil.

Napraviti ganaš od bele čokolade:  Staviti slatku pavlaku za kuvanje da provri i dodati  belu čokoladu. Mešati, dok se sva čokolada lepo ne istopi. Ohladiti ganaš. Umutiti slatku pavlaku za šlag (500 g) i pola od dobijenog šlaga sjediniti  sa ohlađenim ganašom polako, ručno mešajući. Stavite fil da se ohladi 15-ak minuta. Filovati tako da se prvo stavi jedna kora potpuno ohlađena, pa sloj fila tako da na kraju ostane malo krema za premazivanje sa strane. Rashladiti tortu 10-ak minuta, a za to vreme preostali šlag od pavlake iskoristiti za dekoraciju torte.

U ostatak pavlakeza šlag dodati kašičicu pigmenta za kolače.

Sipati masu u čašu za vino i spontano izliti preko torte. Zabosti čašu za vino na mestu odakle je prosuta crvena masa od pavlake, tako da izgleda kao da se čaša vina prosipa po torti.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kitchen TV

IMG_6558
prethodna
Školjke od testa sa sirom i junetinom u tako sosu
IMG_6247
sledeća
Skroz domaći sendviči sa dimljenom belom vešalicom

Dodajte svoj komentar