Voćna kaša, narandžaste palačinke, bundevasta musaka, salata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Voćna kaša, narandžaste palačinke, bundevasta musaka, salata

Sastojci

DORUČAK-Voćna kaša

1/2 očišćene pomorandže

1 banana

1/2 šolje vode

1/2 kašičice cimeta

 

Za dekoraciju

malo kockica jabuke

1 kašika seckanih badema

1 kašičica meda

1 kašika ovsenih pahuljica

 

Sve sastojke osim poslednjih za dekoraciju samleti u blenderu, sipati u činiju, pa odozgo dekorisati.

 

SLATKO-Narandžaste palačinke

1 jaje

1/2 šolje pirea od bundeve

2 kašike suvih pšeničnih klica

2  kašike mlevenog lanenog semena

2 prstohvata praška za pecivo

5 g cimeta

domaći džem za filovanje

 

U posudu štapnog miksera staviti kuvanu  bundevu, kratko ispasirati pa dodati jedno jaje. U ispasiranu bundevu dodati sve ostale sastojke i kašikom sjediniti masu.. Kašikom sipati masu na zagrejan tiganj. Ispeći palačinku sa obe strane. Gotove palačinke servarati na tanjiru, jednu na drugu. Izmedju svake palačine stavljati malo domaćeg džema.

 

RUČAK-Bundevasta musaka uz salatu

3 šolje bundeve sečene na pločice

2 šargarepe

1 glavica crnog luka

1 šolja sojinih ljuspica

3 jaja

maslinovo ulje

180 g kiselog mleka

biber

malo karija

 

 

Sojine ljuspice potopiti sa duplom količinom vode. Dodati kari i kumin i ostaviti da nabubre. Izrendati luk i šargarepu na krupno rende. Na zagrejanom ulju propržiti šargarepu i luk, posoliti i ostaviti dok se povrće ne udinsta. U povrće dodati sojine ljuspice, malo ulja i soli. Nako par minuta skloniti gotov nadev sa ringle. Bundevu oljuštiti i iseći je na tanke listiće debljine 1mm. U nauljenu tepsiju redjati budevu dok se ne popuni kompletno dno tepsije, nadev rasporediti po bundevi pa poredjati drugi sloj budeve. Umutiti jaje i kiselo mleko i preliti preko musake. Ispeći musaku na u zagrejanoj rerni 35 minuta na 180 C.

 

Salata od kupusa i krastavca

1/4 glavice svežeg kupusa

1 krastavac

1 kašika sveže mirođije

1 kašika svežeg vlašca

ulje

malo limunovog soka

so

 

Krastavac i kupus iseći na žilijen. Staviti u posudu, iseckati sitno vlašac i mirodiju i dodati u posudu. Sve začiniti ujem, solju i limunovim sokom. Služiti hladno.

 

RECEPT  – MASKA SA BUNDEVOM

3 kašičice pirea od kuvane bundeve

1 kašičica meda

1 kašičica mleka

 

Sve sastojke pomešati i naneti na kožu lica. Ostaviti tako nekih 20 minuta, pa isprati polako toplom vodom.

Kitchen TV

prethodna
Pizza hleb, voćne palačinke, sataraš, brza fokača
sledeća
Čoko kaša, zdravo srce, punjena paprika bez mesa, griz projice, namaz

Dodajte svoj komentar