Voćno čokoladne ćuros korpice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Voćno čokoladne ćuros korpice

Sastojci

Ćurosi

120 ml vode

225 ml mleka

55 g putera

250 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

2  jaja

Fil

2  banane

250 ml slatke pavlake

350 g bele čokolade

250 ml slatke pavlake za šlag

200 g jagoda

sveža nana

Priprema ćurosi: Zagrejati mleko, vodu i maslac u velikom, dubokom tiganju. Dovesti do vrenja i skloniti sa ringle. Kada postane mlako dodati ispasirane banane i jaja. Kada se sve lepo sjedini, dodati brasno i prasak za pecivo. Sipati smesu u dresir kesu,okrenuti kalup za pečenje mafina naopako i smesu iz dresir kese sipati pažljivo oko svakog pojedinačnog dela u krug, sve dok se ne napravi oblik korpice. Staviti kalup u zamrzivač i dobro zamrznuti. Pržiti u ulju oko 4 minuta sve do tamno braon i hrskave teksture. Uvaljati u kristal šećer.

Priprema čokoladno punjenje: Dok se ćurosi zamrzavaju, pripremati punjenje. Staviti pavlaku na tihu vatru dok ne provri, pa kada prokuva preliti preko čokolade i mešati špatulom da se čokolada otopi i da se sve lepo sjedini. Ostaviti da se malo prohladi. Umutiti pavlaku mikserom u čvrst šlag i polako sipati belu čokoladu uz stalno mešanje špatulom, pa sve lepo sjediniti i ostaviti da se prohladi u frižideru.

Naseckati jagode, pa puniti korpice naizmenično malo čokoladom, malo jagodama sa kojima se i završava punjenje uz listić nane.

 

Kitchen TV

prethodna
Uvrnute punjene pogačice
sledeća
Biftek sa povrćem, tofu sir, pire od sočiva

Dodajte svoj komentar