Začinjen puter, etiopski tatar, lažni Indžara hleb, sočivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Začinjen puter, etiopski tatar, lažni Indžara hleb, sočivo

Sastojci

Začinjen puter

 300 g putera

1 čen belog luka

20 g đumbira

pola kašičice muskatnog oraha

pola kašičice cimeta

pola kašičice kima

pola kašičice karanfilića

pola kašičice kardamoma

pola kašičice kurkume

pola kašičice kumina

 

Priprema:

Sve sastojke staviti u odgovarajuću šerpu, kuvati 45 minuta.

 

Etiopski tatar

 1 kašika začinjenog putera

500 g junećeg buta

 

U odgovarajući tiganj istopiti začinjen puter i ofmah zatim dodati meso. Meso propržiti 20 minuta.

 

Lažni Indžara hleb

2 šolje brašna

1 kesica praška za pecivo

100 g kefira

50 ml kisele vode

prstohvat soli

 

U odgovarajuću posudu staviti staviti sve sastojke i promešati. Smesa treba da bude malo gušća nego smesa za palačinke.

 

Sočivo

 1 kašika začinjenog putera

10 g đumbira

100 g crvenog sočiva

2 čena belog luka

pola glavice crnog luka

pola kašičice berbere (ETIOPSKI ZAČIN)

 

U odgovarajuću šerpu sa malo začinjenog putera dodati propržiti crni i beli luk, i odmah zatim dodati sve ostale sastojke. Kada luk omekša dodati sočivo i naliti sa vodom. Kuvati dok sočiva ne omekšaju i ispari voda.

 

 

Začinjen koziji sir

 150 g kozijeg sira

3 čena belog luka

1 kašika začinjenog putera

 

Začinjene tikvice

 1 tikvica

10 g đumbira

2 čena belog luka

1 kašika začinjenog putera
U tiganju sa malo začinjenog putera propržiti tikvice, začiniti ga đumbirom i belim lukom.

Kitchen TV

prethodna
Gulaš od piletine i kobasice
sledeća
Gulaši od konjskog mesa i bukovača, biskvit od šargarepe, heljdin hleb bez glutena, pizza

Dodajte svoj komentar