Sastojci
Začinjen puter
300 g putera
1 čen belog luka
20 g đumbira
pola kašičice muskatnog oraha
pola kašičice cimeta
pola kašičice kima
pola kašičice karanfilića
pola kašičice kardamoma
pola kašičice kurkume
pola kašičice kumina
Priprema:
Sve sastojke staviti u odgovarajuću šerpu, kuvati 45 minuta.
Etiopski tatar
1 kašika začinjenog putera
500 g junećeg buta
U odgovarajući tiganj istopiti začinjen puter i ofmah zatim dodati meso. Meso propržiti 20 minuta.
Lažni Indžara hleb
2 šolje brašna
1 kesica praška za pecivo
100 g kefira
50 ml kisele vode
prstohvat soli
U odgovarajuću posudu staviti staviti sve sastojke i promešati. Smesa treba da bude malo gušća nego smesa za palačinke.
Sočivo
1 kašika začinjenog putera
10 g đumbira
100 g crvenog sočiva
2 čena belog luka
pola glavice crnog luka
pola kašičice berbere (ETIOPSKI ZAČIN)
U odgovarajuću šerpu sa malo začinjenog putera dodati propržiti crni i beli luk, i odmah zatim dodati sve ostale sastojke. Kada luk omekša dodati sočivo i naliti sa vodom. Kuvati dok sočiva ne omekšaju i ispari voda.
Začinjen koziji sir
150 g kozijeg sira
3 čena belog luka
1 kašika začinjenog putera
Začinjene tikvice
1 tikvica
10 g đumbira
2 čena belog luka
1 kašika začinjenog putera
U tiganju sa malo začinjenog putera propržiti tikvice, začiniti ga đumbirom i belim lukom.