Zlatarski kačamak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zlatarski kačamak

Sastojci

200 g belog kukuruznog brašna

100 g heljdinog brašna

2 veze blitve

150 g spanaća

1 kašičica svežeg vlašca

so i biber

ulje

voda

ekstrakt ljute paprike

 

Preliv

3 čena belog luka

2 kašike sitno seckanog svežeg peršuna

½ dl ulja

1 kašičica semena koprive

 

Priprema:

Sitno iseckati blitvu i spanać, pa nakratko prodinstati na ulju.Naliti sa dve čaše vode. Zatim kuvajte nekoliko minuta. Dodati kukuruzno i heljdino brašno i po potrebi dodati još vode i kuvati uz mešanje. Začiniti ekstratom ljute paprike i solju. Preliv napraviti tako što se pomešaju seckani beli luk, peršun, seme koprive i ulje. Servirati kačamak sa prelivom i par kapi ljutog ekstrakta.

Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Neša Travka

IMG_1638
prethodna
Riblji ćevapi i tortilje od heljde
puding od bundeve
sledeća
Puding od bundeve i oraha

Dodajte svoj komentar