Zlatarski ručak bez mesa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Zlatarski ručak bez mesa

Sastojci

Zlatarska boranija sa tikvom

  • 450 g boranije
  • 1 veća šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 dl vode
  • 1 kašika suvog začina
  • 2 dl mleka
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 100 g suvih šljiva
  • 3 kašike ulja
  • 300 g očišćene tikve
  • 50 g kisele pavlake

Slatka tikva

  • 400 g očišćene tikve
  • 30 g margarina
  • 2 jabuke srednje veličine
  • 50 g oraha
  • 50 g suvih brusnica
  • 50 g suvih šljiva bez koštice
  • 3 kašike meda

 

Način pripreme:

  1. Zlatarska boranija: U šerpu odgovarajuće veličine ubaciti sitno seckani crni i crveni luk, propržiti ga na ulju, dodati očišćenu i sitno seckanu šargarepu, pa nastaviti prženje dok šargarepa malo ne omekša.
  2. Naliti sa vodom, dodati boraniju, pa onda naliti sa mlekom. Kuvati na laganoj vatri dok boranija ne omekša, oko 20 minuta. Začiniti sa kašikom suvog začina i majčinom dušicom.
  3. Nakon toga dodati suve šljive i tikvu sečenu na manje komade, kuvati još nekoliko minuta.
  4. Sluziti toplo, sa kiselom pavlakom.
  1. Slatka tikva: U odgovarajućoj posudi otopiti margarin, dodati narendanu očišćenu tikvu i na listiće sečenu oćišćenu jabuku, zasladiti medom.
  2. Zatim dodati suve brusnice, krupno mlevene orahe i suve šljive bez koštica. Dinstati na umerenoj vatri dok namirnice ne omekšaju.
  3. Servirati toplo ili hladno, po izboru.
Podeli: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

im211_manestra
prethodna
Maneštra
im213_sufnudle
sledeća
Šufnudle (slane i slatke)

Dodajte svoj komentar