Barenik – Barena pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Barenik – Barena pita

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 6 dl vode
  • 100 g kukuruznog brašna
  • malo soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 g margarina
  • malo ulja za mazanje

Priprema

  1. Brašno, (ne i kukuruzno) so i prašak za pecivo izmešati u plastičnoj većoj posudi. Vodu zagrejati do ključanja i tako vrelom vodom zamesiti testo. Mešajte kašikom.
  2. Izručite na dasku za mešenje i za podmešavanje koristite kukuruzno brašno. Testo dobro izradite rukom.
  3. Od testa napravite loptice 10-15 loptica u zavisnosti od veličine tepsije.
  4. Namažite tepsiju uljem i razvlačite loptice do veličine tepsije. Ja koristim tepsiju 35x25cm. Svaku razvučeneu lopticu poprskajte sa par kapi ulja (razvucite lopticu poprskajte uljem a onda drugu i opet poprskati uljem, sve dok se svo testo ne potroši). Zadnju koru premažite uljem.
  5. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stapeni oko pola sata dok ne porumeni. Pečenu pitu izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi. Pečenu pitu razdvajajte na pojedinačne kore i cepkajte. Zagrejte margarin da provri I prelijte pitu. Promešajte i poslužite uz sir, jogurt ili mleko.
Torta od ćevapa
prethodna
Torta od ćevapa
moskva šnit
sledeća
Ala moskva šnit na moj način

Dodajte svoj komentar