Punjene rolnice u sosu sa češkim hlebom – Knedliky

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Punjene rolnice u sosu sa češkim hlebom – Knedliky

Sastojci

Rolnice:

  • 500 g. belog pilećeg mesa
  • 100 g. šunke
  • 100 g.kačkavalja
  • 6-8 suve šljive
  • maslinovo ulje
  • 2 dl. piva
  • 2dl. vode

Iseći meso na šnicle malo ih izlupati,zatim ih začiniti sa začinom i biberom na svaku šniclu staviti prvo kačkavalj pa šunku pa poredjati suve sljive pa opet kačkavalj.
Uviti u rolat i svaki rolat pričvrstiti ili koncem ili čačkalicom.
Dinstati na tihoj vatri 30min.uz povremeno dolivanje piva i vode.
Dok se rolati dinstaju pripremiti-

Češki hleb:

  • 400 g. brašna
  • 150 ml. mlake vode
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca.
  • 1 jaje
  • 1 vezica mirodjije

Priprema češkog hleba:

Zamesiti testo od datih namirnica pa testo ostaviti da “odmori” oko 15 min. Zatim nadošlo testo iseći na tri jednaka dela. Oblikovati male rolatiće. Pokriti ih krpom pa ih ostaviti još 15 min. Staviti veću šerpu sa vodom i kašičicom soli da provri kada voda počne da vri staviti rolate …kuvati ih 20 min.na jednu stranu pa ih lagano okrenuti pa 20 min. sa druge strane.
Skuvan hleb seći sa koncem da bi parčići bili jednako isečeni….

Knedliky 2

Priprema sosa sa mirodjijom:

Na ulju gde su se dinstali rolati propržiti manju glavicu crnog luka i iseckanu šargarepu. Kada je luk ispržen dodati začine i sos preliti sa 2 dl.pavlake za kuvanje. U čaši razmutiti 1 kašiku gustina sa malo vode pa dodati sosu.
Na kraju dodati i iseckanu mirodjiju…

Slane punjene korpice
prethodna
Slane punjene korpice
Kozalak Manti
sledeća
Kozalak Manti

Dodajte svoj komentar