Slani mafini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Slani mafini

Sastojci

Za 12 komada:

4 jaja

200 g integralnog brašna

100 g heljdinog brašna

1 kesice suvog kvasca

400 ml mlakog mleka

100 ml maslinovog ulja

200 g rendanog gauda sira

100 g semenki pečenog suncokreta

½ kašičice belog luka u prahu

so i biber

golica za posipanje

¼ kašičice slatke mlevene začinske paprike

 

Krem od feta sira

250 g feta sira

3-4 kašike pavlake za kuvanje

 

Zagrejati rernu na 180°C.

U činiji izlupajte  jaja i dodajte, mleko, ulje i brašno. Dobro izmešajte.

U tu smešu dodajte kvasac.

Sir, beli luk, alevu papriku umešajte u dobijeno testo. Dodajte ostatak brašna i posolite po želji. Izmešajte dobro.

U pleh za mafine stavite korpice za mafine, sipati masu u korpice.

Pecite 35 minuta u već zagrejanoj rerni (ako koristite korpice za mafini, obratite pažnju da budu one napravljene od masnog papira u suprotnom će vam se sve zalepiti za ivice. Ako nemate takve, bolje namažite pleh i direktno sipajte sadržaj u modlice).

Kada su ispečeni, izvadite ih iz tepsije i prebacite na rešetku da se ohlade.

Feta sir izgnječite viljuškom. Izradite viljuškom da postane kremast pa polako dodavajte pavlaku za kuvanje tek toliko da krema malo omekša. Ostavite u frižideru da se malo stegne.

Pre služenja kremu prebacite u dresir kesu i ukrasite mafine. Na kraju posuti slatkom mlevenom paprikom.

Kitchen TV

prethodna
Bećar paprikaš sa kuminom i korijanderom (šakšuka)
sledeća
Javorka Filipović: Gibanica sa pečenim korama ili šumadijska gibanica

Dodajte svoj komentar