Yakisoba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Yakisoba

Sastojci

150 g bifteka

100 g soba nudli (heljdine nudle)

30 g suvih šitake pečuraka

40 g tikvica

50 g kineskog patlidžana

50 g paprike

20 g worchester sosa

10 g oyster sosa

20 g kečapa

10 g šećera

40 g crvenog grožđa

Način pripreme:

Šitake preliti vodom da omekšaju.

Biftek iseći na kocke veličine zalogaja.

U šerpi zagrejati vodu za kuvanje nudli.

Grožđe iseći na kolutiće.

U drugu manju šerpu sipati vode da pokrije dno i u vodu dodati grožđe. Staviti na vatru pa dodati oyster, worchester, kečap i šećer, dobro promešati i ostaviti da kuva nekoliko minuta. Povremeno promešati. Skloniti sa vatre da se ohladi. Štapnim blenderom sjediniti sve sastojke sosa.

Tikvice iseći na tanke štapiće, patlidžan na kolutove, papriku na kockice.

Soba nudle potopiti u vrelu vodu da omekšaju, i kada isplivaju to je znak da su spremne.

Dobro zagrejati tiganj, sipati malo ulja. U tiganj staviti biftek, krupno sečene šitake oceđene od vode i povrće, a odmah zatim i vodu u kojoj su bile pečurke. Povrće i meso ne treba da budu potpuno termički obrađeni. Dodati oceđene nudle, dobro promešati i preliti sosom koji se malo ohladio. Dobro promešati i ostaviti da se ukrčka 1 minut.

Servirati toplo.

 

Kitchen TV

prethodna
Sushi – hosomaki i futomaki
sledeća
Svinjetina u kiselo-ljutom sosu

Dodajte svoj komentar