Chung Kimbap – korejski suši i čaj od đumbira

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chung Kimbap – korejski suši i čaj od đumbira

Sastojci

200 g kuvanog pirinča za suši
100 g lignji
90 g daikon rotkve
3 lista nori alge
20 g pirinčanog sirćeta
20 g mlevene ljute papričice
20 g šećera
1 čen belog luka
½ dl ulja
30 g crnog susama
2 mlada luka (zeleni deo)
30 g slatke mlevene paprike
soja sos

 

Priprema:

Lignje iseći u različite oblike. U posudu staviti ljutu papriku, šećer (10g), beli luk, ulje i susam, pa poređati lignje da se mariniraju. U drugu posudu staviti slatku mlevenu papriku, šećer (10g), pirinčano sirće, mladi luk i daikon seckan na sitne štapiće. Srolati korejski suši tako što se stavi list alge, pa preko pirinač i mešavina daikona i začina. U vrućem ulju upržiti lignje. Pred kraj dodati malo soja sosa. Upržene lignje servirati u dubokoj činiji pored korejskog sušija.

Čaj:

50 g meda
30 g mariniranog đumbira
1 limeta

malo kore od limete
2 dl vode

Priprema:

Iseckati đumbir, iscediti limetu,  dodati koru od limete, pomešati sa vodom i sipati med. Prokuvati. Služiti hladan.

Kitchen TV

prethodna
Bakalar sa travkama
sledeća
Supa od govedine i daikona

Dodajte svoj komentar