Jaja u gnezdu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Jaja u gnezdu

Sastojci

4 deblja, veća parčeta integralnog hleba

4 jaja

60 g putera (otopljenog)

2 šake svežeg spanaća ili ½ pakovanja smrznutog koji ste prethodno otopili i dobro ocedili

½ glavice crnog luka

½ kašičice karija

¼ kašičice ljute začinske paprike

so

pasirani pardajz

1 kašika putera

 

Luk iseckajte na kockice. Spanać, ukoliko je svež isecite na trakice. Ako je zamrznut pa otopljen, dobro ga iscedite.

1 kašiku putera zagrejte na srednje jakoj temperaturi i dodajte luk. Čim zamiriše i zastakli se, dodajte spanać. Posolite po želji, izmešajte. Kratko sotirati da omekša. Potrebno je da spanać uvene i pusti vodu i da ta voda ispari. Kada voda ispari, dodajte kumin i papriku, izmešajte i pecite još 1-2 minuta. Sklonite sa ringle da se prohladi.

 Rernu uključite na 200 °C.

Puter podelite na četiri kocke.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i rasporedite po njoj hleb. Ispod svakog parčeta, na sredini stavite kocku putera. Sa gornje strane parčeta utapkajte hleb u središtu da napravite udubljenje u koje ćete staviti malo pasiranog paradajza pa jaje a zatim staviti luk i spanać.

 Oko svakog udubljenja koje ste napravili stavite spanać. U rupicu ubacite jaje. Posolite, začinite biberom, ljutom mlevenom paprikom i karijem i pecite 10 minuta. U slučaju da volite tvrđe pečena jaja, produžite pečenje za 2-3 minuta.

Poslužite odmah.

 

Kitchen TV

prethodna
Pečene kruške
sledeća
Smuti sa borovnicama

Dodajte svoj komentar