Phad Thai

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Phad Thai

Sastojci

150 g piletine

2 manja paketa pirinčanih nudli

40 g oyster sosa

1 jaje

20 g jabukovog sirceta

40 g putera

50 g kikirikija

30 g crvene paprike

4 glavice prokelja

pola veze mladog luka

20 g šećera

1/2 kašičice čilija u prahu

20 g maslaca

ulje

Priprema:

Pirinčane rezance potopiti u vruću vodu i ostaviti da omekšaju.

Tiganj dobro zagrejati pa utišati vatru. Dodati puter i čim počne da se topi dodati i piletinu isečenu na kocke. Kada dobije koricu sa jedne strane promešati.

Papriku iseći na manje tanke trake. Prokelj iseći na sitne kockice.

Pržiti dok piletina ne bude 70% termički obrađena. Izvaditi piletinu na tanjir, tiganj ponovo zagrejati i dodati malo ulja u koji se prvo stavlja krupno usitnjen kikiriki, a odmah zatim i povrće. Propržiti uz mešanje a zatim dodati celo jaje i uz mešanje pržiti da se jaje potpuno isprži, dodati šećer i propržiti da šećer karamelizuje.  Dodati čili, sos od ostriga i promešati. Staviti oceđene pirinčane rezance sa malo vode u kojoj su stajali i sve dobro promešati. Pržiti uz mešanje da ispari višak tečnosti. Na kraju vratiti piletinu u tiganj, sve dobro promešati i propržiti još minut.

Servirati toplo sa seckanim mladim lukom.

Kitchen TV

prethodna
Ton-Katsu – japanska pohovana svinjetina
sledeća
SUFLE OD JABUKA

Dodajte svoj komentar