Ton-Katsu – japanska pohovana svinjetina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ton-Katsu – japanska pohovana svinjetina

Sastojci

1 paradajz

40 g worcester sosa

10 g soja sosa

10 g šećera

150 g svinjskog filea

120 g kukuruznog skroba

80 g pšeničnog brašna

voda

40 g kukuruznih pahuljica (corn flakes)

100 g prezli

ulje za prženje

80 g kuvanog pirinča

 

Način pripreme:

Svinjski file očistiti od svih žilica i iseći na tanke šnite po dijagonali u odnosu na mišićna vlakna.

U većoj posudi pomešati skrob, brašno i vodu tako da se dobije masa nešto gušća od mase za palačinke (tempura).

U drugoj posudi pomešati prezle i kukuruzne pahuljice tako da kornfleks bude malo izlomljen.

Isečeni file staviti u tempuru da malo odstoji. U dublji tiganj sipati dosta ulja i zagrejati.  Meso dobro uroniti u tempura masu a zatim uvaljati u mešavinu prezli i kukuruznih pahuljica.

Pržiti u zagrejanom ulju (ne vrelom) dok ne dobije zlatno rumenu boju sa svih strana. Nakon prženja meso kratko staviti na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Meso iseći na krupnije trake.

Paradajz sitno iseckati, dodati worcester sos, soja sos, i šećer. Staviti to u manju šerpu  na tihu vatru sa malo vode i  ostaviti da provri. Skinuti sa vatre.  Sa štapnim blenderom  izmiksati sve, tako da ostane poneki manji komad paradajza.

Služiti na kuvanom pirinču preliveno sosom.

 

Kitchen TV

prethodna
Vijetnamske rolnice i japanska karage piletina
sledeća
Phad Thai

Dodajte svoj komentar