Vijetnamske rolnice i japanska karage piletina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Vijetnamske rolnice i japanska karage piletina

Sastojci

Karage piletina

100 g piletine

40 g mariniranog đumbira

80 g kukuruznog skroba

60 g brašna

1 dl soja sosa + za služenje

ulje za prženje

Rolnice

papir od pirinča

80 g paprike

60 g kupusa

40 g krastavca

 

Priprema:

Karage piletina

Piletinu isečenu na kocke staviti u posudu sa sečenim mariniranim đumbirom i preliti soja sosom i sa malo vode. Dobro promešati i ostaviti da malo odstoji u frižideru (30 minuta).

U drugu činiju sipati kukuruzni skrob, pšenično brašno i promešati. Piletinu i đumbir blago ocediti iz soja sosa i uvaljati u mešavinu skroba i brašna. Otresti višak brašna, pržiti u dubokom vrućem ulju dok ne dobije zlatnu boju.

Vijetnamske rolnice:

Pokvasiti papir od pirinča u mlakoj vodi i ostaviti da omekša. Prebaciti na dasku za sečenje i blago izmasirati prstima da primi vlagu i još malo omekša.

Iseckati povrće na žilijen (tanke štapiće), staviti na sredinu papira od pirinča i umotati (kao sarmu).

Servirati sa soja sosom.

 

Kitchen TV

prethodna
Gohan
sledeća
Ton-Katsu – japanska pohovana svinjetina

Dodajte svoj komentar