Šarena čorba sa mesnom projom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Šarena čorba sa mesnom projom

Sastojci

4 veća krompira

2 šargarepe

3 stabljike celera

100 g spanaća

50 g graška

2 jaja

200 ml pavlake za kuvanje

1 l vode

300 ml mleka

30 g margarina

so

biber

suvi pupoljci ruže za dekoraciju

 

Krompir, šargarepu i celer iseći na manje komade, pogodne za kuvanje. U posudici sjediniti jaja i pavlaku. Pripremljeno povrće staviti u lonac, naliti vodom i kuvati dok potpuno ne omekša. Grašak i spanać dodati pred kraj kuvanja kako bi zadržali boju. Začiniti. Dodati mleko i margarin i kuvati još 10-ak minuta. Zatim propasirati blenderom, ne potpuno.  Pred serviranje dodati smesu od pavlake i žumanaca nikako u vruću čorbu kako se žumanca ne bi skuvala i posuti pupoljcima od ruže.

 

Mesna proja

100 ml ulja

1 veća glavica crnog luka

200 g mlevenog mesa

4 jaja

200 ml jogurta

150 g kukuruznog brašna

1 kesica praška za pecivo

so i biber

Crni luk iseći na rebarca. Na zagrejanom ulju propržiti crni luk, dodati mleveno meso i pržiti oko 5 minuta. Začiniti i ostaviti sa strane da se hladi. U posudi razbiti jaja i umutiti. Dodati jogurt, so i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobro umućenoj masi dodati prženo meso i luk i izmešati.  Pleh podmazati uljem i posuti brašnom, pa u njega sipati dobijenu masu i peći na 170°C oko 40 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Krok “Madam” i Krok “Mesje” sendviči
sledeća
Gulaš od svinjskih crevaca sa haluškama

Dodajte svoj komentar