Čarolija

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Čarolija

Sastojci

Kora

250 g mlevenog keksa

80 g meda

80 g margarina sa maslacem

 

Krem

400 g maskarpone sira

2 kesice šlaga

30 g meda

kora 2 lajma

½ kašičice star anisa

½ kašičice mlevenog đumbira

½ kašičice bibera

1 kašičica cimeta

 

Sos od voća

300 g bobičastog voća (malina, kupina, borovnica)

150 g šećera

 

Dekoracija

200 g bele čokolade

crvena boja za kolače

dekorativne šarene mrvice

21-sa-slatkim-na-ti-carolija-5

Otopiti margarin sa maslacem i med na tihoj vatri, pa preliti preko mlevenog keksa, sve lepo izmešati špatulom, istresti u pleh i polako rukama masu razvući da svuda bude ista debljine, oko 5mm. Koru peći u zagrejanoj rerni 8-10 minuta na 180 °C.

Maskarpone sir izmutiti žicom, dodati rendanu koru lajma, med i začine, na kraju dodati šlag i sve lepo izmešati. Ostaviti krem u frižider da malo odstoji.

Staviti belu čokoladu da se polako topi na pari, kad se otopi u dresir džak sipati pola, a u drugu polovinu dodati jestivu boju za kolače. Na papiru za pečenje praviti štapiće od čokolade, posuti ih dekorativnim mrvicama, ostaviti u frižider da se ohladi 10 minuta.

Mešavinu voća sa šećerom staviti na tihu vatru da provri, a zatim kuvati na tihoj vatri 10, 15 minuta, zatim ih izblendati štapnim mikserom, pa tako toplo procediti.

Filovanje

U staklene čase na stopicu, prvo izlomiti pečenu koru od mlevenog keksa, pa preliti sa sosom od bobičastog voća, krem sipajti u dresir džak i preko voća naprskati krem, ohlađenu dekoraciju od čokolade polako skiniti sa papira za pečenje i dekorišisati krem.

Kitchen TV

prethodna
Beli mus sa pomorandžom
sledeća
Krem juha od batata

Dodajte svoj komentar