Chicago deep dish pizza </br>(Pica pomiriteljka)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chicago deep dish pizza
(Pica pomiriteljka)

Sastojci

Sastojci:

Testo

  • 600 g brašna
  • 1/3 pakovanja kvasca
  • kašičica soli
  • 2 dl tople vode

Nadev

  • 200 g slanine
  • 400 g svežeg spanaća
  • 250 g kačkavalja
  • 50 g parmezana
  • 50 g sira sa plavom plesni
  • 250 g pelata
  • 2 sveža paradajza
  • origano
  • bosiljak
  • majčina dušica
  • beli luk
  • so i biber
  • šećera na vrh kašičice

Način pripreme:

  1. Razmutiti kvasac u toploj vodi sa solju, ostaviti da odstoji 15 minuta, umešati sa brašnom i umesiti testo. Umešeno testo ostaviti na toplom mestu 30 minuta da kisne (raste).
  2. Kada je testo naraslo, premesiti ga i podeliti u odnosu 6:4, pa veću količinu testa razvući oklagijom i staviti u posudu za pečenje. Zatim, ređati namirnice redom: rendani sir, kolutovi svežeg paradajza, blanširani spanać, seckana slanina, beli luk, par kašičica parmezana.
  3. Razvući preostalo testo, prekriti prvi sloj, odstraniti višak testa i ušuškati krajeve prvog i drugog nivoa, pa poređati namirnice redom: izblendiran paradajz pelat sa začinima (sećer, bosiljak, majčina dušica, origano, biber), eventualno ostale komadiće paradajza i spanaća, sir sa plavom plesni i preostali parmezan.
  4. Picu staviti u pećnicu, zagrejanu na 220 ْ i peći 30-40 minuta
  5. Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

sledeća
Švarma

Dodajte svoj komentar