Švarma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Švarma

Sastojci

Testo

  • 400 g brašna
  • ⅓ paketa kvasca
  • so
  • 2 dl tople vode

Meso i marinada

  • 600 g telećeg buta
  • 2 kašike milerama
  • ½  kašičice ljute mlevene paprike
  • ½ kašičice cimeta
  • ½ kašičice mlevenog kima
  • ½ kašičice musktnog oraščića
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice mlevenog bibera
  • 3 čena belog luka
  • sok od ½ limuna

Dressing – preliv

  • 3 kašike Taan-a
  • 3 kašike vode
  • čen belog luka
  • sok od ½ limuna
  • so

Prilog

  • krastavac
  • 2 paradajza
  • veza mladog luka

 

Način pripreme:

  1. Meso iseći na kocke 2×2 cm. Marinirati ga u mileramu ili kiseloj pavlaci sa belim lukom, limunovim sokom i začinima (tucana paprika, so, biber, kim, cimet, muskatni oraščić). Ostaviti nekoliko sati u frižideru da odstoji.
  2. Napraviti tahini dressing (preliv): pomešati taan, limunov sok, vodu, so i pasirani beli luk.
  3. Ispeći meso u pećnici na 220ْ , 15 minuta uz povremeno okretanje komadića mesa.
  4. Pripremiti pita hleb: razmutiti kvasac, šećer i so u mlakoj vodi. Sjediniti sa brašnom i umesiti testo, premazati ga uljem i ostaviti da odstoji. Gotovo testo iseći na 8 komada i razvaljati u loptice koje se razvuku oklagijom u tanke krugove i takve peći u zagrejanoj pećnici na 250ْ C, 4-5 minuta (dok ne postanu ’naduvane’. Uključiti samo donji grejač i ostaviti pleh da se i on zagreje.
  5. Ispečeno meso iseckati na listiće, pa puniti rasečene pita hlebčiće mesom, paradajzom, krastavcem, mladim lukom i sve to preliti dresingom.
  6. Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

Chicago deep dish pizza
prethodna
Chicago deep dish pizza
(Pica pomiriteljka)
Piletina Marengo
sledeća
Piletina Marengo

Dodajte svoj komentar