Piletina Marengo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Piletina Marengo

Sastojci

Sastojci:

  • pile od 1 ½ kg
  • 30 g margarina
  • kašika ulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 30 g brašna
  • 2 dl suvog belog vina
  • 2 dl pileće supe
  • 400 g paradajz pelata
  • 200 g šampinjona
  • grančica peršuna
  • ½ kašičice majčine dušice
  • lovorov list
  • so i biber
  • 250 g škampa
  • 1 dl konjaka

Dekoracija

  • peršun

Prilog

  • krompir pire

Način pripreme:

  1. Na margarinu i ulju propržiti pileće komade, oko 10 minuta, dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvaditi piletinu i ocediti. Na preostaloj masnoći takođe propržiti luk pa ga izvaditi i ocediti.
  2. Od preostale masnoće, u šerpi, ostaviti svega 2-3 kašike i na njoj propržiti brašno (svega 30 sekundi) pa naliti supom i vinom, zatim dodati paradajz pelat, šampinjone i začine. Kuvati na umerenoj vatri do ključanja, vratiti piletinu i luk pa kuvati jos dva, tri minuta.
  3. Preručiti jelo u vatrostalnu posudu i staviti ga u zagrejanu pećnicu na 180ْ na 60 minuta. Desetak minuta pred kraj pečenja u jelo dodati blanširane (blago obarene) škampe. Gotovo jelo po želji flambirati konjakom.
  4.  Servirati uz pire krompir, ili garnirungom po želji, posuti seckanim svežim peršunovim listom.
  5. Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Švarma
Bread pudding – kolač od hleba
sledeća
Bread pudding – kolač od hleba

Dodajte svoj komentar