Bread pudding – kolač od hleba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bread pudding – kolač od hleba

Sastojci

Sastojci:

  • 400 g baget hleba
  • mlečni margarin za mazanje
  • 5 jaja
  • 4 kašike žutog šećera
  • ¼ pakovanja margarina
  • 2 dl slatke pavlake
  • 50 g suve brusnice

Čokoladni preliv

  • 50 g čokolade
  • 4 kašike mleka

Vanila preliv

  • 2 dl mleka
  • 2 kašike šećera
  • 2 jaja

štapić vanile ili vanila aroma

Dekoracija

  • brusnica

 

Način pripreme:

  1. Umutiti 1 celo jaje, 1 belance, so, vodu i sirće … U drugoj činiji sjediniti margarin, mast i brašno i dobro ga prstima ujednačiti u rastresitu masu. Zatim u tu smesu uliti umućena jaja i ostale namirnice, pa umesiti glatko testo … Prekriti ga i ostaviti u frižideru da odstoji sat vremena (a može i duže).
  2. Slani fil: iseći na kockice kobasice, crni luk pa u tu smesu dodati paradajz pelat (usitnjen) i začiniti sa solju i biberom po ukusu … Po želji dodati rendani sir.
  3. Sladak fil: narendati jabuku, dodati limunov sok, šećer, usitnjene bademe i lešnike, brusnicu i cimet i sve to dobro promešati kašikom.
  4. Na obrašnjavljenoj površini razviti testo na debljinu 3-4 mm pa modlom prečnika 5-7 cm formirati krugove. Filovati ga filovima, slatkim ili slanim. Preklopiti nafilovano testo pa viljuškom pritisnuti ivice da se empanade ne bi otvarale pri pečenju. Peći u zagrejanoj pećnici na 180°C 20 min. Premazati svaku empanadu žumancetom 5 minuta pred kraj pečenja.
  5. Za slane empanade svaki krug premazati senfom.
  6. Za slatke empanade napraviti preliv tako što treba propržiti šećer (karamelizovati ga) pa mu dodati margarin, zatim dodati sokove od limuna i pomorandže … Eventualno dodati ostatke slatkog fila po punjenju empanada. Preliti na tanjiru servirane, gotove, empanade.

Brkin savet: pri filovanju empanada obode premazati vodom, pre preklapanja, da bi se testo bolje ‘zalepilo’…

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

Piletina Marengo
prethodna
Piletina Marengo
Govedina na burgundski način
sledeća
Govedina na burgundski način

Jedan komentar Sakrij komentare

ovde su pobrkana 2 recepta> namirnice su za bread puding a nacin pravljenja za empanade razdvojite ih

Dodajte svoj komentar