Govedina na burgundski način

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Govedina na burgundski način

Sastojci

Sastojci:

  • 800 g junetine
  • 180 g slanine
  • so, biber
  • ulje
  • 300 g šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 dl fonda (kocka goveđe supe)
  • 2 dl crnog vina
  • ½ dl konjaka
  • kašika majčine dušice
  • 1 dl soka od paradajza
  • 30 g margarina
  • 3 kašike brašna
  • 200 g malih glavica luka
  • 250 g šampinjona

Dekoracija

  • svež peršun
  • čeri paradajz

Serviranje

  • vise vrsta hleba za tost
  • sveže povrće za salatu „na čačakalici“

 

Način pripreme:

  1. U tiganju propržiti, na malo ulja, slaninu dok ne postane hrskava. Izvaditi je i ostaviti sa strane. Na istom ulju propržiti komadiće junetine, prethodno začinjene i obrašnjavljene. I njih izvaditi sa strane.
  2.  U istom tiganju prodinstati luk i šargarepu – 10 minuta. Na samom kraju dinstanja dodati beli luk. Zatim sve flambirati konjakom.
  3.  U tiganj dodati sok od paradajza. Sjediniti meso i slaninu sa povrćem i sve to začiniti majčinom dušicom i drugim začinima – po ukusu.
  4.  Sve sastojke preručiti u vatrostalnu posudu, pa to naliti supom i vinom u razmeri 1:1 (koliko supe toliko vina). Promešati i staviti u zagrejanu pećnicu na 190 °C – 40 minuta. Nakon toga dodati proprženi luk i šampinjone na margarinu i vratiti u pećnicu na još 10 minuta.
  5. Gotovo jelo začiniti seckanim peršunom i paradajzom. Uz jelo servirati prepečen hleb.

Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

Bread pudding – kolač od hleba
prethodna
Bread pudding – kolač od hleba
Empanade
sledeća
Empanade

Dodajte svoj komentar