Ćufte iz Kenigsberga

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ćufte iz Kenigsberga

Sastojci

  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 300 g junećeg mlevenog mesa
  • zemička
  • kašika margarina
  • glavica crnog luka
  • konzerva sardina (115 g)
  • kašika peršunovog lista
  • so i biber
  • ½ kašičice slatke aleve paprike
  • 1 ½ l goveđe supe
  • jaje
  • dl vode

Sos

  • 2 kašike margarina
  • 2 kašike brašna
  • sok od jednog limuna
  • 3 kašike kapra

 

Način pripreme:

  1. U duboku činiju staviti zemičku. Preliti je vodom, pa je rukom izgnječiti.
  2. Na margarinu propržiti crni luk. Kada se prohladi sipati luk u činiju sa zemičkom.
  3. Zatim u činiju dodati mleveno meso, sardine, peršun, so, biber, alevu papriku i jaje. Dobro ih rukom umesiti, pa staviti masu u frižider minimum 1 h.
  4. Nakon toga formirati ćufte prečnika 4 cm. Kuvati ih u ključaloj supi 10 minuta. Izvaditi ih na tanjir.
  5. Napraviti sos tako što u šerpi na margarinu treba propržiti brašno. Zatim dodati ½ l supe, sok od limuna i kapar. Kuvati sos na umerenoj vatri nekoliko minuta (minimum 3-4 min).
  6. Servirati ćufte prelivene sosom, garnirane povrćem po želji.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Saher torta
sledeća
Nedeljna pasta

Dodajte svoj komentar