Ćufte od seckanog mesa u luku i slanini

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ćufte od seckanog mesa u luku i slanini

Sastojci

300 g junećeg ramsteka

100 g prezli

2 jaja

2-3 srednje glavice crnog luka

300 g listova dimljene slanine

ulje

 

Rustični pire krompir

3 velika bela krompira

1 glavica crnog luka

1 dl vode

100 ml pavlake za kuvanje

so

biber

 

Iseckati što sitnije meso, da bude kao mleveno. U činiju sa iseckanim mesom dodati jaja i prezle. Dodavati vodu po potrebi. Umesiti sve zajedno i začiniti po ukusu. Dodati malo soli i bibera. Ostaviti sa strane. Luk preseći uzduž na pola, pa razdeliti na listove. Praviti loptice od mesa pa ih obložiti sa dva lista luka. Svaku lopticu dobro uviti slaninom. Peći u zagrejanoj rerni na 160°C oko 40 minuta, dok  slanina lepo ne porumeni.

Rustični pire krompir

Očistiti krompir i naseći ga na kockice. Na malo ulja prodinstati ostatke crnog luka nasečenog na rebarca i dodati kockice krompira. Začiniti solju i biberom i naliti sa 1 dl vode. Na umerenoj temperaturi krčkati krompir i luk uz povremeno mešanje. Kada sva voda uvri, dodati pavlaku i ostaviti da se malo reducira. Kada krompir bude gotov skloniti sa vatre i zgnječiti ga sa pasirkom, ali ne mnogo. Poenta je da ostanu mali komadici pošto je to rustični krompir. Servirati sa ćuftama.

Kitchen TV

prethodna
Praznična zvezda sa ajvarom
sledeća
Krok “Madam” i Krok “Mesje” sendviči

Dodajte svoj komentar