Indijski sulijaš od rezanaca  (Sevia kir)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Indijski sulijaš od rezanaca (Sevia kir)

Sastojci

 

  • 40 g margarina
  • 200 g rezanaca za supu
  • 50 g oraha
  • 50 g badema
  • 50 g lešnika
  • l mleka
  • ½ kašićice muskatnog oraha
  • dl pavlake za kuvanje
  • jabuka srednje veličine
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 50 g brusnice

Dekoracija

  • 100 g smrznutih višanja

 

Način pripreme:

  1. U zagrejanu posudu dodati margarin da se otopi, a zatim propržiti rezance, kratko dok ne dobiju blago žutu boju.
  2. Krupno samleti orah, badem i lešnik. Ostaviti nekoliko badema za dekoraciju.
  3. U propržene rezance dodati mleko i pavlaku za kuvanje. Kada prokuva začiniti muskatnim orahom, a zatim dodati mleveni orah, badem i lešnik. Zasladiti šećerom i medom.
  4. Oljuštiti jabuku, izrendati i zajedno sa brusnicom dodati u rezance pri samom kraju kuvanja, da se jabuka ne bi raskuvala.
  5. Servirati toplo ili hladno, po ukusu, dekorisano višnjama i ostatkom celih badema.

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Kapadokijski prebranac – Čomlek
sledeća
Baklava

Dodajte svoj komentar