Japanski Wok

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Japanski Wok

Sastojci

150 g piletine

60 g kupusa

30 g tikvica

30 g patlidzana

40g paprike

30 g sampinjona

1 manja šargarepa

10 g oyster sosa

30 g terijaki sosa

1 kašičica čilija

80 g pirinča (kuvanog)

1 kašika susama

 

Brzi terijaki

1 dl soja sosa

3 kašike šećera

 

Način pripreme

Terijaki sos

U soja sos sipati šećer i mešati dok se sav šećer ne istopi.

 

Priprema:

U zagrejan tiganj sipati ulje, dodati piletinu isečenu na kocke i pržiti dok piletina ne bude 60% gotova. Ne mešati, a kada piletina dobije koricu okrenuti je u tiganju. Potom ubaciti iseckano na trake (ili kockice) povrće za wok, prethodno dobro promešano u činiji. Ostaviti da se povrće malo napari kao poklopac preko mesa, a zatim propržiti sve dok ne bude opečeno, dodati čili, oyster sos i na kraju terijaki. Povremeno mešati.  Ostaviti da se sve ukrčka par minuta.

Servirati vruće na hladnom kuvanom pirinču i posuti sa malo susama.

Kitchen TV

prethodna
Piletina the Great
sledeća
Gohan

Dodajte svoj komentar