Junetina Stroganov

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Junetina Stroganov

Sastojci

  • 400 g junećeg bifteka
  • manja glavica crnog luka
  • 200 g šampinjona
  • 2 kisela krastavca
  • 50 ml belog vina
  • kašičica senfa
  • 2 kašike brašna
  • so i biber
  • ½ veze peršuna
  • margarin
  • ulje
  • kocka supe
  • 2dl vode

Testo za lepinje

  • ½ pakovanja kvasca
  • 500 g brašna
  • 2dl vode
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice šećera
  • žumance

Dekoracija

  • zelena salata
  • paradajz
  • kisela pavlaka

 

Način pripreme

 

  1. Lepinje: razmutiti kvasac, šećer i so u mlakoj vodi. Sjediniti sa brašnom i umesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji 30 minuta. Testo premesiti, formirati 2 lepinje. Pleh podmazati margarinom. Lepinje peći u zagrejanoj pećnici na 220ْ C, 15 minuta. Izvaditi ih, premazati žumancetom, pa ih vratiti u rernu na jos 5 minuta.
  2. Uvaljati komadiće bifteka u brašno i odstraniti višak. Zagrejati ulje u dubokom tiganju na srednje jakoj vatri. Propržiti komadiće bifteka, pa ih izvaditi sa strane.
  3. U tiganj dodati preostalo ulje i na njemu propržiti crni luk. Posoliti. Dodati pečurke i kisele krastavčiće, pa začiniti senfom. Dobro promešati. U tiganj vratiti biftek, pa naliti vino i fond (2dl vode I kocka supe). Začiniti biberom, krčkati dok sos ne postane srednje gust. Često mešati.
  4. Lepinje preseći, izvaditi višak testa, i u njih servirati Junetinu Stroganov. Preko serviranog Stroganova staviti po želji pavlaku.
  5. Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

 

 

 

 

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Skonsi
sledeća
Peljmeni

Dodajte svoj komentar