Sastojci
Osnova
140 g brašna
140 g šećera
2 kesice pudinga sa ukusom čoko-nugata
1 kesica karamel šećera
1 kašičica praška za pecivo
200 ml mleka
2 jaja
100 g putera
30 ml ulja
Punjenje
150 g žutog šećera
90 ml slatke pavlake
75 g putera
Krem
50 g punjenja
250 ml slatke pavlake
1 kašika krem sira
1 kesica kremfix-a
5 ml arome vanile
Dekoracija
50 g gotovih slanih kokica
Karamel mleko
40 g šećera
300 ml mleka
30 g putera
30 g kakao praha
penaste bombone za dekoraciju
Osnova:
U posudi pomešati brašno, puding, šećer, karamel šećer i kašičicu praška za pecivo. Promešati i postepeno dodavati mleko. Jaja, istopljeni puter i ulje dodati u posudu i sve jednako umešati. Izliti u kalupe. Peći na 170 C 22 minuta.
Punjenje:
Sve sastojke staviti u šerpu i kuvati na umerenoj temperaturi. Skloniti sa vatre kad se boja promeni u karamel boju.
Krem:
Umutiti slatku pavlaku sa kremfixom, krem sirom i delom karamel punjenja, dodati aromu vanile.
Karamel mleko:
Karamelizovati šećer do srednje tamne karamel boje, naliti mlekom, kuvati na tihoj vatri da se sve sjedini, dodati malo putera, servirati u šolje sa nekoliko penastih bombona na vrhu, pa ukrasiti kakao prahom.
Serviranje:
Kapkejkove zaseći i puniti punjenjem, naneti krem preko, kokice zalepiti za krem, ukrasiti dodatno sa još malo karamel punjenja.