Mađarska gulaš čorba

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Mađarska gulaš čorba

Sastojci

  • 500 g junećeg mesa
  • 300 g crnog luka
  • crvena paprika
  • 2 kašike ulja
  • kašika brašna
  • kašičica tucane paprike
  • lovorov list
  • 700 g krompira
  • 400 g paradajz pelata
  • kašičica šećera
  • so i biber

Gulaš gevirc

  • 50 g slanine
  • kašičica kima
  • 2 čena belog luka
  • svež peršunov list

Dekoracija

  • kisela pavlaka

Način pripreme

1
Gotovo

U šerpi na ulju propržiti seckani crni luk i posoliti ga. Dodati usitnjeno meso na kockice, zatim lovorov list i svežu papriku takođe isečenu na kockice i dinstati 20-ak minuta na umerenoj vatri povremeno mešajuci da ne zagori ... po potrebi dodavati malo vode.

2
Gotovo

Dodati u meso kašiku brašna i tucane aleve paprike. Propržiti svega minut-dva pa naliti vodom ili fondom. Kuvati još 20-ak minuta ... Dodati usitnjeni paradajz pelat sa kašičicom šećera i krompir isečen na kockice i kuvati dok meso i krompir ne budu skuvani.

3
Gotovo

U međuvremenu napraviti gulaš gevirc tako što u blenderu treba usitniti slaninu, peršunov list, beli luk i kim. Pred kraj kuvanja začiniti gulaš čorbu gevircom.

4
Gotovo

Brkin tip: Sve ovo je mnogo zabavnije u prirodi!
Prijatan obrok želi Vam vaš Brka!

Lepi Brka

Lepi Brka je svet proputovao na najbolji način, uvek u blizini kvalitetne kuhinje.

prethodna
Hleb od aronije, punjena tortilja, umak od jogurta i slanine
sledeća
Jagnjeći kare

Dodajte svoj komentar