Sastojci
Hleb od aronije
400 g brašna
2 kesice praška za pecivo
1 kašičica soli
300 g šećera
5 ml arome vanile
4 jaja
300 ml mleka
200 g putera
2 kašike aronije u prahu
60 g kandiranih pomorandži
60 g suvih smokvi
60 g lešnika
1 limun
100 g šećera u prahu
U šećer dodati jaja i ekstrakt vanile, pa sjediniti žicom. Dodati brašno, prašak za pecivo i so. Promešati. Dodati mleko i ulje i mešati dok se ne dobije glatka, kompaktna masa. Umešati aroniju u prahu, seckane lešnike, kao i iseckane suve smokve i kandiranu pomorandžu. Dobijenu masu peći u kalupu obloženim pek papirom 60 minuta na 175°C. Sok od limuna pomešati sa šećerom u prahu i time preliti hleb nakon pečenja.
Punjena tortilja
1 crvena paprika
1 glavica crvenog luka
50 g rukole
200 g pilećeg filea
10 g susama
1 tortilja
20 g putera
so
biber
Povrće iseckati na trake, pa ga sotirati na puteru. Piletinu iseći na trakice i ponoviti postupak. Susam tostirati na suvom tiganju. U tortilju staviti rukolu, piletinu, sotirano povrće, tostirani susam, so i biber. Uviti tortilju, pa je peći sa svih strana. Tortilju preseći na pola i servirati sa sosom sa strane.
Umak od jogurta i slanine
100 g tanke slanine
200 g grčkog jogurta
100 g pavlake
1 limun
malo vlašca
malo sremuša
so
biber
Sitno iseckati slaninu, pa je propržiti. Iseckati ostale sastojke, iscediti limun i sve pomešati u činiji sa pavlakom i grčkim jogurtom.