Bernand piletina, kolač sa aronijom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bernand piletina, kolač sa aronijom

Sastojci

Kolač sa aronijom


300 g aronije
1 pakovanje krem kora

20 g putera
sveže voće za dekoraciju

 

Krem

1 kesica krem pudinga sa ukusom vanile i mlevenim keksom

1 kesica krem pudinga sa ukusom bele čokolade
600 ml hladnog mleka

4 kašike seckane aronije

 

Kore iseći u krug i blago premazati puterom, pa zapeći na 160°C 15 minuta. Napraviti krem puding i dodati iseckanu aroniju. Slagati kore i krem naizmenično. Ukrasiti svežim voćem i posuti izlomljenim viškom pečenih kora.

 

 Bernand piletina

 300 g pilećeg filea
1 šargarepa
200 g celera
1 glavica crnog luka
100 ml pavlake za kuvanje
200 ml bujona od piletine
25 g putera

25 g brašna
50 g čedar sira
50 g gaude
20 g plavog sira

lovorov list
so
biber

 

Od piletine i očišćene i isečene šargarepe, celera i luka skuvati bujon, dodati, so, biber i lovorov list.  Procediti bujon, pa piletinu iseckati na kocke. Napraviti velute sos od pilećeg bujona, istopiti puter u šerpi i dodati brašno i mešati. Dodati pileći bujon i so, a kada sos proključa dodati neutralnu pavlaku i kuvati dok se ne dobije željena gustina. Pola iseckane piletine staviti u tiganj koji može da ide u rernu ili u pleh. Preko piletine staviti iseckan plavi sir, a preko sira drugu polovinu iseckane piletine. Izrendati i pomešati čedar i gauda sir i deo sipati preko piletine. Preko izrendanih sireva sipati velute sos i na vrh staviti ostatak izrendanog sira. Zapeći u rerni na 200°C 10 minuta.

Kitchen TV

prethodna
Brownies sa borovnicama, semifredo od bele čokolade i pistaća
sledeća
Hleb od aronije, punjena tortilja, umak od jogurta i slanine

Dodajte svoj komentar