Sastojci
Kolač sa aronijom
300 g aronije
1 pakovanje krem kora
20 g putera
sveže voće za dekoraciju
Krem
1 kesica krem pudinga sa ukusom vanile i mlevenim keksom
1 kesica krem pudinga sa ukusom bele čokolade
600 ml hladnog mleka
4 kašike seckane aronije
Kore iseći u krug i blago premazati puterom, pa zapeći na 160°C 15 minuta. Napraviti krem puding i dodati iseckanu aroniju. Slagati kore i krem naizmenično. Ukrasiti svežim voćem i posuti izlomljenim viškom pečenih kora.
Bernand piletina
300 g pilećeg filea
1 šargarepa
200 g celera
1 glavica crnog luka
100 ml pavlake za kuvanje
200 ml bujona od piletine
25 g putera
25 g brašna
50 g čedar sira
50 g gaude
20 g plavog sira
lovorov list
so
biber
Od piletine i očišćene i isečene šargarepe, celera i luka skuvati bujon, dodati, so, biber i lovorov list. Procediti bujon, pa piletinu iseckati na kocke. Napraviti velute sos od pilećeg bujona, istopiti puter u šerpi i dodati brašno i mešati. Dodati pileći bujon i so, a kada sos proključa dodati neutralnu pavlaku i kuvati dok se ne dobije željena gustina. Pola iseckane piletine staviti u tiganj koji može da ide u rernu ili u pleh. Preko piletine staviti iseckan plavi sir, a preko sira drugu polovinu iseckane piletine. Izrendati i pomešati čedar i gauda sir i deo sipati preko piletine. Preko izrendanih sireva sipati velute sos i na vrh staviti ostatak izrendanog sira. Zapeći u rerni na 200°C 10 minuta.