Pileće grudi u šampanjcu sa pečurkama

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pileće grudi u šampanjcu sa pečurkama

Sastojci

  • 4 pileća prsa
  • 1 glavica luka
  • 150g braon pečurki
  • 1 boca šampanjca
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašičica soli
  • Pola kašičice bibera
  • 1 limun
  • 1dcl ulja

Prilog pljukanci:

  • 400g pljukanca
  • 200g Špargli isečenih na 4 dela
  • 1 crvena paprika isečena na sitne kockice
  • ½ dcl maslinovog ulja
  • ½ kapara sitno sečenog
  • 50g čerija isečenog na pola
  • 1 čen belog luka isečenog na sitno

PRIPREMA I PROCES RADA

Pileća prsa malo istanjiti ,uvaljati u brašno i propržite na ulju dok ne dobiju zlatno žutu boju. Staviti na toplo. Na preostalu masnoću od prženja naliti šampanjac i pustiti da prokuva, pa preliti po prženoj piletini. Dodati iseckan luk i cele manje šampinjone. Ostavite da lagano kuva,posolite, pobiberite, i po potrebi možete dodati kap limuna. Pred kraj dodati kašičicu gustina prethodno razmućenog u vodi,kako bi ste postigli zeljenu gustinu.

Priprema i proces rada za prilog od pljukanca(testenine):
Obariti testeninu,potom sve namirnice sjediniti na maslinovom ulju,nakon 3 minuta servirati na tanjir.

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

Ragu od govedeg repa
prethodna
Ragu od goveđeg repa
sledeća
Kunić sa paradajzom i prilogom od tarane

Dodajte svoj komentar