Ragu od goveđeg repa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ragu od goveđeg repa

Sastojci

  • 2 goveđa repa svaki od 700g
  • 300g šargarepe
  • 300g celera
  • 300g crnog luka
  • 1 praziluk
  • 300g paradajza
  • 10 cena belog luka
  • 50 g margarina za prženje
  • 3 lovorova lista
  • 3 karanfilića
  • 5g suvog timijana
  • 5g suvog ruzmarina
  • 5g suvog origana
  • 0,2l crvenog vina
  • 0,2 l porta
  • O,2 l madeire
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera

Prilog

  • 250g kineske zelene boranije
  • 300g barenog krompira

PRIPREMA I PROCES RADA

Goveđi rep iseći na komade, posolite i pobiberite pa opeći meso na masnoći i potom složite u posebnu posudu. Svo povrće isecite na komade 1x1cm. Na margarinu prodinstajte sitno seckan crni luk,pa kada postane staklast dodajte povrće i sve zajedno prodinstajte. Dodajte začinsko bilje. Zalijte vinima i stavite na da se lagano kuva u rerni na 140 stepeni .Pokriveno kuvajte oko 3-4 sata dok meso ne omekša, i tečnost redukuje. Meso izvaditi ,odvojiti od kostiju i hrskavice. Umaku odstraniti eventualnu masnoću, pa ga procedite preko mesa.

Obariti krompir i boraniju,servirati uz ragu od govedjeg repa.

Stevo Karapandža

Stevo Karapandža rođen je 1947. godine. Bio je poznati kuvar na teritoriji cele bivše Jugoslavije. Sa Ivom Serdarem, a kasnije Oliverom Mlakarem, vodio je veoma popularan kuliransrki šou "Male tajne velikih majstora kuhinje" u produkciji TV Zagreba od 1974. godine do početka devedesetih.

Riblji filet na belom pasulju na Italijanski nacin
prethodna
Riblji filet na belom pasulju na italijanski način
sledeća
Pileće grudi u šampanjcu sa pečurkama

Dodajte svoj komentar